test banner

De 5 beste planten voor in jouw slaapkamer

  • Geplaatst op
  • Door Daniella
De 5 beste planten voor in jouw slaapkamer

De meeste mensen hebben geen idee dat kamerplanten een positief effect hebben op hun slaap, gezondheid en de luchtkwaliteit in huis. Door meer kamerplanten in je huis en slaapkamer te plaatsen krijg je niet alleen een schoner en gezonder huis, maar het kan ook een grote impact hebben op je gezondheid, slaap en je gevoel van welbevinden. Daarom hebben wij voor jou de 5 beste slaapkamer planten op een rijtje gezet!

 

Aloë Vera

De Aloë Vera is een perfecte plant voor in je slaapkamer. Hij heeft veel voordelen voor je gezondheid en hij is ook makkelijk in leven te houden. Deze plant is fijn om in de slaapkamer te hebben omdat de plant zuurstof afgeeft. Dit helpt tegen slaaploosheid en een betere en diepere slaap. Verder heeft deze plant de bijnaam “de onsterfelijke plant” omdat hij zo makkelijk te onderhouden is. Handig voor mensen die geen groene vingers hebben!

 

Lavendel

Als je weleens naar de spa gaat, herken je deze geur zeker! De geur van lavendel zit vaak in rustgevende en essentiële oliën. Dat is ook niet zo gek, aangezien Lavendel stress vermindert, je hartslag verlaagt en je slaap verbeterd. Het schijnt zelfs dat baby’s minder gaan huilen van de geur. De plant is alleen wel een echte buitenplant. Wij adviseren je daarom om deze plant niet in je slaapkamer neet te zetten. Geniet in plaats daarvan op je zonnige balkon of terras van de plant en droog de lavendel voor gebruik in de slaapkamer.

 

 

Klimop

De klimop is de echte winnaar als het gaat om de luchtzuivering. De plant is zelfs door de NASA Schone Lucht studie verkozen tot de meest lucht zuiverde plant. De Klimop is een echte klassieker. Makkelijk in leven te houden en doet het bijna overal. Door deze eigenschap is de plant met name interessant voor mensen die problemen hebben van moeilijkheden met hun luchtwegen, zoals astma-klachten.

 

 

Gouden Pothos

De Gouden Pothos staat ook op de eerdergenoemde NASA-lijst en staat bekend om zijn krachtige luchtzuiverende werking. Hij heeft maar weinig verzorging nodig en doet het prima in een wat koudere en donkere omgeving, zoals jouw slaapkamer.

 

 

Sansevieria

De Sansevieria is zeker een plant om te onthouden! De Sansevieria is helemaal hot and happening at the moment, dus deze mag zeker niet ontbreken op de slaapkamer. Hij is niet alleen hip en decoratief maar ook zeker goed voor je gezondheid. De plant zou je hoofdpijn, oogirritaties en ademhalingsproblemen verminderen. En betere lucht in je slaapkamer zorgt ervoor dat je beter slaapt en een productievere dag hebt.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »