test banner

Materialen dekbedovertrekken

  • Geplaatst op
  • Door Mats
Materialen dekbedovertrekken

Wat betekent 100% katoen?! En waarom is het beter of slechter dan microvezel? Bekijk ons blog en weet wat je koopt!

maandag 19 december, 2016.

 

 

Het is belangrijk om te weten wat voor materiaal u nodig heeft voor uw dekbedovertrek. Voordat je een dekbedovertrek koopt willen wij je daarom graag laten weten wat de voor- en nadelen zijn van bepaalde materialen voor je dekbedovertrek. Wij verkopen dekbedovertrekken in de materialen microvezel, polycotton, katoen-satijn en katoen. Hierin wordt uitgelegd wat welk materiaal aan kwaliteit te bieden heeft, maar natuurlijk speelt de prijs ook een rol. Daarom wordt ook prijs als een belangrijk onderdeel gezien.

 

Microvezel:

 

Wat is microvezel eigenlijk? Het materiaal bestaat uit polyester en polyamide. Dit zijn twee verschillende synthetische stoffen. Polyamide zal bij de meeste bekend zijn als nylon. Dit materiaal heeft veel dezelfde eigenschappen als katoen, vandaar dat er steeds meer van verkocht worden. Het grootste voordeel van microvezel dekbedovertrekken is over het algemeen dat het goedkoop is.

 

Wanneer koopt u een microvezel dekbedovertrek?

 

1. Als prijs belangrijk voor u is.

2. Als u allergisch bent voor andere stoffen is het een prima vervanger.

3. Krimpvrij, vormvast en strijkvrij materiaal.

4. Sterk, soepel en zacht materiaal.

 

De nadelen van een microvezel dekbedovertrek zijn dat het meestal minder lang meegaat dan andere materialen omdat het een erg dunne stof is. Daarnaast verschilt de ervaring per persoon, maar sommige klanten ervaren het materiaal als zweterig en glad. Dit is maar net wat u gewend bent.

 

Bekijk hier onze collectie microvezel dekbedovertrekken.

 

Katoen:

 

Wat is katoen? Katoen is een stof dat komt van de katoenplant. Het groeit uit de zaadjes van de plant. De vezels worden gesponnen tot draden om er een zacht textiel van te maken. Hiermee is katoen uiteraard ook een natuurlijk product. De meeste dekbedovertrekken worden gemaakt van katoen. De kwaliteit van katoen hangt af van het aantal garen dat wordt geweven. Zo kan het dus voorkomen dat u en iemand anders een katoenen dekbedovertrek hebben, maar dat de kwaliteit van de stof erg verschilt. 

 

Wanneer koopt u een katoenen dekbedovertrek?

1. De kwaliteiten van katoen kunnen veel verschillen dus u kunt er alle kanten mee op.

2. Comfortabele nachtrust omdat het materiaal goed ademt en vocht beter absorbeert dan microvezel.

 

WAARSCHUWING: katoen is krimp- en kreukelgevoeliger dan andere stoffen. Lees dus goed de wasvoorschriften voordat u uw katoenen dekbedovertrek gaat wassen!

 

Bekijk hier onze collectie katoenen dekbedovertrekken.

 

Flanel:

 

Een flanel dekbedovertrek houdt de warmte beter vast dan een standaard katoenen dekbedovertrek. Het materiaal van een flanel dekbedovertrek bestaat vaak uit katoenen of wollen vezels. Eigenlijk is het om die reden geen betere of slechtere kwaliteit dan katoen. Het verschil met een katoenen (of niet flanellen) dekbedovertrek is dat een flanel dekbedovertrek geweven wordt in een linnen- of keperbinding. Flanel is ideaal in de winter omdat het de warmte van het lichaam goed vasthoudt en een grote populatie hierdoor makkelijk in slaap komt. Ook ideaal voor kinderen die graag snel en warm in slaap willen komen, hiervoor is een flanellen dekbedovertrek zeker aan te raden.

 

Wanneer koopt u een flanellen dekbedovertrek?

 

1. Als het winter is omdat het warmte vasthoudt en kou weert

2. Als je van lekker warm slapen houdt en niet graag lang wil opwarmen.

 

Bekijk hier onze collectie flanellen dekbedovertrekken.

 

Katoen-satijn (verdere uitleg):

 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is satijn geen stof. Het is een manier van weven waardoor de garen van bijvoorbeeld katoen heel dicht op elkaar worden geweven wat zorgt voor een hele soepele stof. Satijn kan dus net zo goed gemaakt worden van polyester als van katoen. Onze selectie katoen-satijnen dekbedovertrekken zijn de beste kwaliteit die we hebben. Door deze manier van weven voelt het dekbedovertrek heerlijk zacht aan en is het van hoge kwaliteit. Deze kwaliteit zorgt er weer voor dat het dekbedovertrek langer mee gaat.

 

Wanneer koopt u een katoen-satijnen dekbedovertrek:

1. Als u van duurzaam en een lange houdbaarheid houdt.

2. Als u van een ultiem zacht en relaxte nachtrust wilt genieten.

 

Opmerking: Het zijn wat duurdere dekbedovertrekken, dus er zijn meerdere voordelen, maar dit zijn de belangrijkste wat betreft prijs/kwaliteit.

 

Bekijk hier onze collectie katoen-satijnen dekbedovertrekken.

 

Polycotton (katoen gemengd met polyester):

 

Bij polycotton dekbedovertrekken wordt gebruik gemaakt van zowel de kwaliteiten van polyester als de kwaliteiten van katoen. Onze collectie polycotton dekbedovertrekken beschikken meestal over 80% katoen en 20% polyester. Het voordeel van deze dekbedovertrekken is dat de vochtabsorberende en soepele eigenschappen van katoen verwerkt worden met de strijkvrije en kleurbehoudende eigenschappen van polyester. Hoe hoger het gehalte katoen, hoe zachter en soepeler het dekbedovertrek aanvoelt. 

 

Wanneer kiest u voor een polycotton dekbedovertrek?

 

1. U wilt een zacht dekbedovertrek, wat toch strijkvrij is.

2. U wilt een zacht en soepel dekbedovertrek, maar hier niet te veel voor betalen.

 

Bekijk hier onze collectie polycotton dekbedovertrekken.

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »