test banner

Tips voor een goede nachtrust en een opgeruimde slaapkamer.

  • Geplaatst op
  • Door Daniella
Tips voor een goede nachtrust en een opgeruimde slaapkamer.

Woelen, draaien, piekeren, eruit gaan voor een slokje water en vervolgens geen en weer lopen naar het toilet. Welkom in de wereld van de slechte nachtrust. Sommige mensen hebben er meer last van dan anderen, maar iedereen is het er eens dat het geen pretje is. Naast de beste kleur, de beste planten schrijven we nu een blog over hoe je zorgt voor een opgeruimde slaapkamer, waardoor je nachtrust beter wordt.

Weg met dat oude beddengoed

Tijdens je studenten tijd kan het nog dat je in een versleten beddengoed slaapt en eet in je bed. Maar zodra je je eigen huis hebt gekocht of gaat samenwonen met je vriend is het van belang om een mooi en schoon bed te hebben. Zo’n versleten beddengoed, oud hoofdkussen en onopgemaakt bed zorgen onbewust voor een onrustig gevoel voor het slapengaan. Probeer daarom minimaal 2x per maand je beddengoed te wassen en zorg voor een rustgevende kleur van je dekbedovertrek. Als je elke ochtend je bed opmaakt, krijg je ’s avonds een rustig gevoel voor het slapen gaan.

 

Een goed matras

Er zijn eigenlijk veel te veel mensen die slapen op een slecht matras. Voorkeuren qua maat, hoogte en hardheid van een matras zijn heel persoonlijk. Een goed matras kan heel duur zijn, maar het is de investering dubbel en dwars waard. Een goed matras is misschien nog wel het meest belangrijk als je lekker wilt kunnen ontspannen en slapen.

 

Kleding opruimen

Waar laat je je kleding als je geen idee hebt of je het nog een keer gaat dragen of geen zin hebt om het op te vouwen? Juist. De kledingstoel! Prima natuurlijk, maar zorg ervoor dat het geen stapels kleren worden die maar blijven liggen. Voor je het weet heb je een walhalla aan rondslingerende kleding in de slaapkamer liggen en sneller kun je het niet rommeliger laten ogen. De wasmand hoort in tegenstelling tot wat mensen denken daarom ook in de badkamer of bij het washok.

 

Nachtkastjes, boekenkasten en bijzettafeltjes

Drie opladers van oude telefoons die je niet meer gebruikt, 20 oude boeken op je nachtkastje die je allang hebt gelezen of 3 verschillende soorten afstandsbedieningen. Gooi of geef het weg, maar ruim het in ieder geval wel op! Opgeruimd om je heen is opgeruimd in je hoofd. Zeker als het op je nachtrust aankomt.

 

Huisdieren

Huisdieren zijn super leuk en lief, maar niet voor je nachtrust.  Het is niet alleen minder hygiënisch, je slaapt er ook nog is een stuk minder vast door. Een hond of kat slapen minder vast dan mensen en kunnen daardoor veel bewegen of nare geluiden maken. Onbewust wordt je hier toch wakker van en dat is niet wat je wilt. Kan je echt niet zonder je huisdier in je slaapkamer? Dan kan je een eigen plek maken voor je huisdier, zodat het niet in je bed hoeft te slapen.

 

Frisse lucht

Zoals in ons vorige blog al werd besproken kunnen planten bijdragen aan een betere nachtrust, door luchtzuiverende planten te gebruiken worden schadelijke stoffen uit de lucht gefilterd. Welke planten zeer geschikt zijn voor in je slaapkamer lees je in deze blog. Daarnaast is het belangrijk regelmatig je slaapkamer te luchten, door even je raam open te zetten.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »